Cursus details

Aanbieder Ivoclar Vivadent Benelux
Datum 21/05/2021
Prijs € 750
< Terug

Masterclass IPS e.max® (lithiumdisilicaat & zirkoniumoxide) met CDT Michele Temperani

Deze 2daagse cursus wordt gegeven in samenwerking met Dental Union.
Heeft u interesse en wilt u hieraan deelnemen, wees er dan snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Beschrijving

IPS e.max lithiumdisilicaat en zirkoniumoxide bieden nieuwe esthetische opties voor het creëren van uitzonderlijke natuurgetrouwe restauraties, ongeacht de gebruikte techniek.
In samenwerking met Ivoclar Vivadent organiseert Dental Union een tweedaagse Masterworkshop met CDT Michele Temperani.

In de afgelopen jaren zijn patiënten steeds meer geïnteresseerd geraakt in esthetische herstelprocedures. Als gevolg daarvan is de vraag naar volledig keramische restauraties sterk gestegen. Door gebruik te maken van innovatieve keramische componenten, zoals de nieuwe lithiumdisilicaat translucente materialen en zirkoniumoxide kunnen we nieuwe esthetische opties bieden voor het creëren van uitzonderlijke natuurgetrouwe restauraties, ongeacht de gebruikte techniek.
In deze workshop worden één centrale snijtand, één laterale snijtand met een disto- of mesio-incisale hoek-inlay en één molaar en vervaardigd met behulp van de nieuwe IPS e.max materialen.

Zowel een geperste glaskeramische onderstuctuur als een zirkonium kroon worden opgebakken met IPS e.max Ceram waarbij gebruik wordt gemaakt van IPS e.max Ceram, IPS e.max Ceram Power Dentin massa, Selection massa en IPS Ivocolor, middels een laagtechniek. Alle gebruikte technieken zullen zowel theoretisch als praktisch worden gepresenteerd. Tijdens elke fase worden fotografische technieken en tips, samen met hoe je het beste een multimedia case presentatie maakt, gedemonstreerd en uitgelegd.

Tijdens de hands-on cursus krijgen de cursisten de mogelijkheid om een voorgevormde brug in hars van 6 boven-front elementen te voltooien en te verfijnen om de esthetische concepten toe te passen en te harmoniseren op de vorm en de oppervlaktetextuur van de elementen te perfectioneren.